Edellinen kvartaali päättyi pari viikkoa sitten, mikä tietysti tarkoittaa sitä, että vuoden kolmas salkkuraportti on nyt tuutattava ulos. Käydään siis läpi vuoden kolmannen vuosineljänneksen tapahtumia minun salkkuni näkökulmasta.

Kuten jo otsikossakin viittaan, tällä kvartaalilla puhkoin useita pyöreitä summia varallisuuteni suhteen. Heinä-syyskuun aikana juhlin pyöreitä seuraavien asioiden kanssa:

Rajapyykkien ylittäminen on varsin mukavaa puuhaa, sillä ne motivoivat ihan eri tavalla sijoittamaan, kuin että varallisuus junnaisi jatkuvasti paikoillaan.

Mitä muuta tapahtui kolmannella kvartaalilla? Käydään sitä läpi tässä tekstissä!

Omistusasunto

Jatkoin asuntoni takaisinmaksua kuten ennenkin. Tälläkin kertaa lyhentelin lainaani 408,47 euroa kuukaudessa. Tähän päälle sitten tulevat korot ja käsittelykulut.

Näiden kolmen kuukauden aikana lainani lyhentyi 1 225,41 euroa. Korkoja maksoin 158,29 euroa ja käsittelykuluja 6,9 euroa.

Asunnon suhteen ei tapahtunut oikeastaan mitään raportoimisen arvoista.

Opintolaina

Opintolainaa tuli nostettua taas kerran lisää. Neljän kuukauden opintolainat nostivat velkataakkaani 2 600 eurolla, joten tällä hetkellä opintolainaa minulla on 18 659,02 euroa.

Osingot

Kvartaali toi minulle osinkoja 278,92 euron edestä (Q3/2018: 162,95e). Suuri kasvu viime vuoteen verrattuna selittyy osittain Sammon jakamista Nordea-osingoista. Sain siis yhden Nordean osakkeen kymmentä omistamaani Sampoa kohden, joten salkkuuni eksyi uudet 12 kpl Nordeaa. Näiden hinta oli irtoamishetkellä 5,661e/kpl, jota käytin myös edellä olevissa lukemissa.

S-ryhmän osuuskuntajäsenyydet

S-junan suhteen ei tapahtunut mitään raportoitavaa, sillä kuumin kausi jäi toiseen kvartaaliin. S-junan vuodesta 2019 voit lukea lisää täältä.

Suorat osakesijoitukset

Mennyt kvartaali oli varsin kehno suorien osakesijoitusten hankinnan kannalta. Tein kvartaalin aikana vain kaksi mitätöntä ostoa Harviaan. Ostot tapahtuivat Nordean salkun puolella.

Kvartaalin suorat osakesijoitukset kokonaisuudessaan tässä:

19.8.2019: Harvia – 10 kpl – 7,07 EUR
19.9.2019: Harvia – 10 kpl – 6,89 EUR

Rahastot

Superrahastoja tankkasin tavalliseen tahtiini, eli pyrin sijoittamaan joka toinen viikko sekä Suomen, Ruotsin että Tanskan Superrahastoja 25 eurolla per rahasto. Kaikki muut paitsi dollareissa tulleet osingot
sijoitan aina välittömästi takaisin jonkun Superrahaston kautta.

Suomesta tulleet osingot menevät Superrahasto Suomeen, Ruotsista heidän
vastaavaan ja Saksasta tulleet osingot laitan taas Tanskan
Superrahastoon.

Q3:lla Superrahastoihin upposi 525 euroa uutta rahaa. Summa ei ole sinänsä mitenkään merkittävä, vaan pitää sisällään pelkkiä toistuvia 25 euron sijoituksia. En saanut kvartaalin aikana euroja osinkoina, joten en sijoittanut lainkaan osinkoja uudelleen Superrahastoihin.

Käteinen Bank Norwegianissa Svea Ekonomissa

Jos suorien osakeostojen suhteen ei tapahtunut juuri mitään, niin käteisrintamalla tapahtui poikkeuksellisen paljon. Vaihdoin käteistalletusteni säilytyspaikan Bank Norwegianista pois Svea Ekonomiin. Syy vaihdokselle on niinkin yksinkertainen kuin parempi korko säästötilille. Siinä missä BN tarjosi 0,75 % korkoa, Svea Ekonomilla korko on 1 % about samoilla ehdoilla. Tästä aiheutuu se, että rahani seisoo ihan samalla tavalla kuin ennenkin, mutta nyt siitä saan aavistuksen aiempaa parempaa korkoa.

Svea Ekonomi on ollut minulla käytössä nyt kolmisen kuukautta ja kokemuksiani Svea Ekonomista voit lukea täältä: Svea Ekonomi kokemuksia.

Kiitos opintolainojen sekä vuoden puolivälissä maksettujen blogitulojen, minulla turposi Svea Ekonomin säästötili aika hurjasti kvartaalin aikana. Lokakuun alussa minulla oli käteisvaroja 20 500 euroa, eli peräti 7 600 euroa enemmän kuin kvartaali aiemmin.

Sharevillessä yli 1 200 seuraajaa

Tällä hetkellä minulla on Sharevillessä 1 201 seuraajaa (viime raportin aikaan 1 115). Uusia seuraajia tuntuu löytyvän tasaiseen tahtiin. Kiitokset jälleen kerran kaikille seuraajilleni!

Shareville-profiilini löydät tästä linkistä tai alapuolen Shareville-badgesta.

Facebookissa lähes 500 tykkääjää

Blogini Facebook-sivu on kerännyt mukavasti uusia seuraajia ja tykkääjiä. Tällä hetkellä Facebookin puolella on mukana 485 tykkääjää ja 551 seuraajaa (viime raportissa 404 tykkääjää ja 463 seuraajaa). Mikäli kirjoitukseni kiinnostavat, kannattaa käydä laittamassa tili seurantaan tai tykätä siitä. Jaan Facebook-sivulleni myös muille sivustoille kirjoittamiani tekstejä.

Blogini ympärillä olevat sosiaaliset mediat löydät kokonaisuudessaan tästä kirjoituksesta:

Ota somet haltuun!

Muita ajankohtaisia asioita

Kohokohtana tässä yhteydessä on pakko mainita ehdokkuuteni Vuoden sijoittaja 2019 -kilpailussa. Minulta kysyttiin alkukesästä halukkuutta lähteä ehdolle ja lupauduin mukaan kilpailuun. Voitto kisassa meni Julia Thurénille, mutta reissusta jäi minulle kuitenkin käteen Jukka Oksaharjun, Karo Hämäläisen sekä Random Walkerin kirjoittama opus Pikkuguru. Kisa kokonaisuudessaan oli silti jälleen yksi mahtava kokemus piensijoittajan taipaleellani.

Yhteenveto

Kvartaali piti sisällään aika rauhallista reagointia. Vaikka rahaa tulikin aika hyvin minun suuntaani, en silti tehnyt juuri lainkaan sen suurempia sijoituksia. Tästä syystä käteisen osuus on turvonnut salkussani vähän turhankin isoksi.

Miten etenemme sitten tulevaisuudessa? Ajatuksissani on alkaa nyt seuraavan puolen vuoden aikana purkamaan hiljalleen salkkuni käteisvaroja. Tarkoitus olisi saada supustettua käteisenä oleva raha 20 000 eurosta lähemmäs kymppitonnia.

Tämän purkamisen vauhdittamiseksi aionkin tuplata neljännellä kvartaaleilla Superrahastoihin sijoitettavat summat. Jatkossa heitän joka toinen viikko 50 euroa sekä Suomen, Ruotsin että Tanskan Superrahastoihin aiemman 25 euron sijasta.

TAULUKOT

Seuraavaksi laitan jälleen tuttuja taulukoita. Käydään läpi taas varallisuuteni määrä niin bruttona kuin nettona sekä varallisuuteni jakautuminen niin omaisuuslajeina, valuuttoina kuin pörssikohtaisesti. Unohtamatta tietenkään kokonaisuuden kannalta oleellisia velkoja.

Kokonaisuus:

Taulukosta näkyy koko varallisuuteni velkoja myöten. Menneen kvartaalin aikana bruttovarallisuuteni nousi 11 326,09 euroa (Q2/2019: 4 345,66e).

Myös nettovarallisuuteni otti kvartaalin aikana juoksuaskelia. Tällä kertaa Excelini ilmoitti nettovarallisuuteni nousseen 9 951,50 euroa (Q2/2019: 5 531,39e).

Kvartaalin ehdoton kohokohta oli nettovarallisuudessa maagisen 100 000 euron ylittäminen. Nyt ollaan tultu jo kymmenys miljoonasta eurosta, joka edustaa tällä hetkellä minulle sitä suurinta mahdollista rajapyykkiä.

Koodilla "INSSIN" saat 25 euron alennuksen POP-Vakuutuksista

Salkku yhteensä:

Asunnon osuus laski jälleen (Q2/2019: 58 %). Samoin osakkeiden osuus hieman yllättäen väheni hitusen (Q2/2019: 31 %). Osakkeiden osuuden kaventuminen johtuu suuresta panostuksesta käteiseen, joka lähes tuplaantui edellisestä kvartaalista (Q2/2019: 6 %). Rahastot samassa kuin viimeksi (Q2/2019: 4 %).

Valuutat:

Valuuttojen suhteen eurojen etumatka on kaventunut. Viime kvartaalilla euroja oli 56 %, kun nyt taas vain 54 %. Tämä johtuu siitä, että vaikken tehnytkään uusia ostoja USA:han, niin Jenkki-osakkeeni menestyivät kvartaalilla varsin hyvin. Dollareiden osuus kasvoikin 30 %:sta 32 %:iin. Ruotsin sekä Tanskan kruunujen suhteen ei muutoksia.

Maakohtainen:

Maakohtaisessa hajautuksessa pätevät samat lait kuin edellisessä.

Velat:

Myös veloissa tapahtui jonkunlainen rajapyykin ylitys. Tällä hetkellä oman rahan osuus sekä velkarahan osuus ovat tasapainossa suhteessa 50 % – 50 %. Tällä hetkellä ei ole kaukana se tilanne, että voin sanoa salkussa olevan enemmän omaa rahaa kuin lainaa. Tuo jäi ihan parista kymmenestä eurosta kiinni, eli vielä minulla on hitusen enemmän velkaa kuin omaa rahaa.

Se pohjustuksista. Oman rahan osuus siis nousi 50 %:iin (Q2/2019: 48 %). Asuntolaina kaventui 41 %:iin (Q2/2019: 44 %). Nostetut opintolainat kuitenkin kasvattivat opintolainan osuutta 9 %:iin (Q2/2019: 8 %).

Tässähän tämä taas oli. Hurjaa ajatella, että seuraavan kerran salkkuraportoidaan asioita uudella vuosikymmenellä. Nähdään tammikuussa!

Kaikki historian salkkuraportit:

2022 Q4 – Kiireisyys palasi arkeen
2022 Q3 – Elämä hymyilee, mutta yhä vain pörssin ulkopuolella
2022 Q2 – Juhlahetkiä lähinnä pörssin ulkopuolella
2022 Q1 – Rauhanajan päätös söi monella tapaa

2021 Q4 – Kierrokset nousevat tyhjäkäynnistä huolimatta
2021 Q3 – Viisi vuotta salkkuraportteja
2021 Q2 – Duunarista yrittäjäksi
2021 Q1 - Ajatukset leijailevat lähitulevaisuudessa

2020 Q4 – Salkun siivousta kovalla kädellä
2020 Q3 – Kun osakesalkku on asunnon seiniä paksumpi
2020 Q2 – Juhlitaan kuin eilistä ei olisikaan
2020 Q1 – Kylmä startti uudelle vuosikymmenelle

2019 Q4 - Ostoja kovalla kädellä
2019 Q3 - Rajapyykkien yli että heilahtaa
2019 Q2 - Tasaisen tylsää menoa
2019 Q1 - Lujaa menoa pörssissä ja sen ulkopuolella

2018 Q4 - Upotaan Titanicin lailla
2018 Q3 - Kohti pimeää syksyä
2018 Q2 - Takaisin lähtöruutuun
2018 Q1 - Stressiä ja käteistä

2017 Q4 - Takana mahtava sijoitusvuosi
2017 Q3 - Oma asunto hankittu!
2017 Q2 - Viimeiset hetket asuntovelattomana
2017 Q1 - Salkkuraportit blogin puolelle

2016 Q4 - Hyvästit vuodelle 2016!
2016 Q3 - Raporttien teko alkaa

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *