Vuosi 2019 meni, ja vei mennessään koko 2010-luvun. Omalta osaltani mennyt vuosikymmen pohjautui vahvasti sijoittamiseen ja vaurastumiseen. Minun kohdaltani sijoittaminen alkoi vuonna 2012, sijoituspäiväkirjan pitäminen vuonna 2016 ja bloggaaminen vuotta myöhemmin. Blogin pitäminen lähti myös käsistä ja muuttui pikkuhiljaa sivutuloiksi ja yrittämiseksi.

Täytyy käydä vuotta 2019 sijoitusteni osalta vielä myöhemmin läpi omassa blogikirjoituksessa, mutta sitä ennen voisin esitellä teille Inssin osingot -sijoitusblogin 10 luetuinta artikkelia vuodelta 2019.

Jotta tästä ei tulisi vain yksi tylsä pitkä listaus, ajattelin maustaa tätä listaa myös omalla pohdinnalla. Mitä se kertoo blogin lukijoista, että kyseiset artikkelit ovat saaneet mukavasti lukijoita.

Käytän mittarina Google Analyticsia ja yksilöityjä sivun katselijoita, eli kuinka monta eri henkilöä on kyseisen artikkelin lukenut. Tämä luku on mielestäni parempi mittari, kuin ihan vain kaikkia sivun katselijoita, joissa on mukana mahdollisesti useamman kerran samalla sivulla vierailleet käyttäjät.

Sijoitusblogi 2019 luetuimmat

Sija 1: Salkkuni sisältö (14 421 yksilöityä lukukertaa)

Käsi pystyyn kenelle tämä tuli yllätyksenä? Ei varmaan kenellekään. Ihmiset ovat tunnetusti kiinnostuneita rahasta ja niiden avulla kerätään helposti klikkauksia. Ei siis ihme miksi marraskuun ensimmäiset päivät täyttyvät lukuisista ”katso kohujulkkiksen ökytulot”-tyyppisistä otsikoista erilaisissa nettilehdissä.

Toinen syy sille miksi salkkuni sisältö on yksi luetuimmista sivuista tässä blogissa, liittyy sen päivitettävyyteen. Olen päivittänyt salkkuani neljästi vuodessa, joten se kerää helposti jopa neljä katselukertaa yhtä lukijaa kohden. Tämän vuoksi valitsin tähän artikkeliin uniikit sivun katselijat, jotta mittari olisi vähän luotettavampi.

Olen miettinyt paljon sitä, että kannattaako minun pitää salkkuani avoinna. Tämä avoin salkkuhan on peruja siltä ajalta, kun kirjoitin nimimerkin takaa. Hauskaa on ollut huomata myös se, että monet lukijat ovat nimenomaan kiitelleet noita sivulla näkyviä tuottolukemia, ja erityisesti pakkasen puolella olevia tuottoja. Muistan elävästi miten joku kommentoi salkkuni sisältöä joskus sanoilla ”helpottavaa nähdä, etten ole yksin tehnyt myös huonoja sijoituspäätöksiä”.

Sija 2: S-juna 2019 – Etkot, juhlat ja jatkot! (9 860 yksilöityä lukukertaa)

Joskus saan kuulla ihmettelyä siitä, miksi jaksan kirjoittaa yhä S-junasta, jonka vauhti hidastuu vuosi vuodelta. Noh, josko tämä kappale antaisi vastauksen siihen kysymykseen. Kirjoitan S-junasta puhtaasti sen vuoksi, että se kiinnostaa lukijoita. Tästä osoituksena lähes 10 000 uniikin vierailijan määrä.

Vaikka S-juna ei tuotakaan enää vanhaan malliin, se kiinnostaa yhä huikeasti lukijoita. Osansa tekstin suosiolle toi varmasti aiempi aktiivisuuteni S-junasta kirjoittamisen yhteydessä.

Sija 3: 8 syytä miksi en avannut osakesäästötiliä (7 541 yksilöityä lukukertaa)

Osakesäästötili kiinnosti todella paljon vuonna 2019 ja se varasti shown kaikkialla sijoitusaiheisissa tapahtumissa ja medioissa. Aihe oli ajankohtainen about kaikille suomalaisille piensijoittajille ja monet etsivät netistä tietoa miten uuteen osakesäästötiliin tulisi suhtautua.

Rehellisesti sanoen yllätyin hieman oman osakesäästötiliä käsittelevän tekstini suosiota. Ajattelin ensin, ettei ketään kiinnosta se, etten tee mitään asiaan liittyen. Itse asiassa meinasin alun perin olla jakamatta tekstiä sen suuremmin sosiaalisessa mediassa, mutta huomasin sen keräävän todella hyvin lukijoita ilman mainostamistakin. Jakaessani tekstin Facebookin Sijoituskerhoon alkoikin historiallisen kova ralli. Yhden ainoa päivän saldo oli 5 251 yksilöityä artikkelin lukijaa.

Ilmeisesti myös ”päinvastaiset näkemykset” osakesäästötilistä kiinnostivat, kun teksti keräsi niin hyvin lukijoita. Pääasiassa osakevälittäjien tuottama sisältö osakesäästötilien hyvistä puolista saattoi tulla osalta jo korvista ulos. Toisaalta myös teksti oli oikeastaan ainoa osakesäästötiliin liittyvä teksti tässä blogissa, joka varmasti sekin herätti kiinnostusta.

Sija 4: Asuntolainan kilpailutus – Kolmella puhelulla 1561 euron säästö (5 464 yksilöityä lukukertaa)

Asuntolainan kilpailutuksesta kertovalle tekstille osasin odottaa jonkinlaista suosiota, sillä olin kirjoittanut aiheesta useita tekstejä aiemminkin. Asuntolaina on varsin ajankohtainen asia valtaosalle suomalaisista, joten myös asuntolainan kilpailutukseen moni haluaa kuulla vinkkejä ja kokemuksia.

Tähän väliin voisin kertoa hauskan faktan liittyen jutun otsikkoon. Luin kesällä 2019 legendaarisen copywriter John Caplesin kirjan Tested Advertising Methods, josta tässä otsikossa mainittu luku oli apinoitu, Caples suositteli kirjassa käyttämään täsmällisiä lukuja yleismallisten ”yli 1500 euroa” -lukujen sijasta, sillä tarkat ilmaisut ovat luotettavampia ja herättävät enemmän huomiota.

En osaa sanoa varmuudella kuinka suuri osa lukijamääristä on Caplesin ansiota, vai onko yksikään lukija, mutta ainakin tässä tekstissä vinkit näyttivät toimivan. Tämä on jälleen kerran yksi osoitus siitä, miten menestynyt blogikirjoittaminen vaatii paljon pienien yksityiskohtien osaamista. Aion jatkossakin lukea vastaavia kirjoja, sillä niistä on oikeasti hyötyä.

Pakko nostaa myös toinen juttu liittyen tähän asuntolainan kilpailuttamiseen keskittyvään artikkeliin. Vaikka blogikirjoitus ei ollutkaan vuoden luetuin teksti, siitä huolimatta kyseisenä viikonloppuna luettiin ennätysmäärä artikkeleja koko blogissa. Tämä selittyy sillä, että liitin tekstiin useita vanhoja asuntolainan kilpailuttamiseen liittyviä tekstejä, jotka lukijat lukivat. Tosi moni lukija kävi lukemassa esimerkiksi kaikki Kohti omistusasuntoa -tekstini samalla reissulla.

Sija 5: Norskin linjasta Svea-mamman helmoihin – Svea Ekonomin säästötili kokeiluun (4 767 yksilöityä lukukertaa)

Jos monien tekstien kohdalla tuli ihmeteltyä suosiota, niin tämän tekstin kohdalla ei tarvinnut sitä ihmetellä. Svea Ekonomin säästötilistä olin saanut lukuisia juttuvinkkejä ja minun toivottiin kirjoittavan siitä.

Koska Svea Ekonomi tarjosi säästöilleni parempaa korkoa kuin Bank Norwegian, päätin ottaa haasteen vastaan. Avasin säästötilin Svea Ekonomiin, siirsin käteiskassani sinne ja kirjoitin hommasta blogikirjoituksen, jossa kerroin Svean plussat ja miinukset. Aika simppeli idea, mutta toimiva.

Koska kyseessä on about riskitön sijoitus, sekä säästötileistä tällä hetkellä suurin korko, ei tarvinnut ihmetellä tekstin suosiota. Nettikeskusteluissa suositellaan Svea Ekonomia käteisen parkkipaikaksi, ja meikäläisen blogi löytyy kun porukka googlaa tietoa Sveasta.

Sellainen hauska muisto tähän tekstiin liittyen, että Facebookissa jotkut luulivat minun olevan Svea Ekonomilla töissä, kun kirjoitin tuollaisen artikkelin. Veikkaan että nämä kommentoijat eivät lukeneet itse blogikirjoitusta, harvapa kommentoisi työnantajan palveluitaan sanoilla ”ruma mutta toimiva”.

Koodilla "INSSIN" saat 25 euron alennuksen POP-Vakuutuksista

Sija 6: Elisa ja Kone tylsyttävät putoavan puukon – case Nordean osake (4 649 yksilöityä lukukertaa)

Myös tämä ”putoavasta puukosta” kertova teksti yllätti minun lukijamäärällään. Olin valmistellut Nordeasta kertovaa tekstiä pidempään, mutta sen julkaisu jäi. Lopulta julkaisulle aukeni helkkarin hyvä sauma, kun huomasin Nordean tipahtaneen kolmanneksi suurimmaksi omistukseksi salkussani.

Tekstin ajoitus onnistui mielenkiinnon kohdalta täydellisesti, sillä kovin kauaa Nordea ei ollut poissa salkkuni piikkipaikalta. Noh, siinä välissä tekstin ehti lukea rapiat 4 000 lukijaa.

Ilmeisesti tämänkin tekstin kohdalla suosio perustui vähän samaan asiaan, kuin salkkuni sisällön kohdalla. Ihmiset haluavat lukea myös epäonnistumisista sekä hutilyönneistä, sillä ne kuuluvat sijoittamiseen. Lisäksi sain tekstiin koostettua aika hyvin pointteja sen puolesta, miksi ei kannata laittaa kaikkia rahojaan hyytyviin hevosiin.

Sija 7: Kymppitonnin osingot saavutettu (4 408 yksilöityä lukukertaa)

Myös keväällä 2019 julkaistu teksti kymppitonnin osingoista sai hyvän vastaanoton, vaikka myös tämän tekstin kohdalla ajattelin sen sisältämän informaation olevan aika vähäistä. Ketä nyt kiinnostaisi jonkun nuoren opiskelijasällin saamat osingot?

Eräs lukijani kiteytti mielestäni hyvin tekstin hyvät puolet. Hänen mukaansa olin onnistunut kirjoittamaan varsin kannustavan tekstin osinkosijoittamisesta, jossa pitkän odotuksen päässä odotti palkinto. Olihan tekstissä maininta siitä, miten minäkin aloitin noin 70 euron vuosittaisella osingolla ja sain osakseni vähän naureskelua asiasta.

Toinen syy tekstin hyvälle menekille johtui varmasti yhdestä taikasanasta; ”osingot”. Olen jo aiemmin huomannut niin omissa kuin SalkunRakentajalle kirjoittamissani teksteissä, että osingoista kirjoittaminen kerää aina hyvin klikkauksia.

Sija 8: Jälleen yksi rajapyykki ylitetty – 100 000 euron nettovarallisuus saavutettu (4 394 yksilöityä lukukertaa)

Erilaiset rajapyykit näyttivät keräävän mukavasti lukijoita. Kymppitonnin osinkojen ylittämisen lisäksi vuoteeni mahtui ison satkun saavuttaminen nettovarallisuudessa.

Teksti jäi uniikeissa lukijoissa hitusen ”pikkuveljelleen”, eli kymppitonnin osingoille. Veikkaan taikasanan ”osingot” puuttuminen aiheuttaneen tappiot. Muuten nämä kaksi artikkelia tuntuivat noudattelevan lukijoiden suhteen melko identtistä kaavaa.

Ehkä suurin eroavaisuus näiden kahden tekstin välillä oli se, että tässä tekstissä kirjoitin hieman myös itseni palkitsemisesta, joka antoi eräänlaisen sivumaun tekstille. Heitin tekstin lopussa vielä ilmoille kysymyksen lukijoilleni, että kertokaas hyviä vinkkejä miten palkita itsensä tällaisessa tilanteessa. Niitä vastauksia tuli tosi paljon erilaisia reittejä pitkin, kiitos vieläkin siitä. Jos sinua kiinnostaa tietää miten palkitsin lopulta itseni, paljastin sen tässä artikkelissa.

Sija 9: Karu oppi: taloudellisen riippumattomuuden tavoittelu löi kynsilleni (3 933 yksilöityä lukukertaa)

Myös taloudellisen riippumattomuuden ”haittapuolista” kertova tekstini sai lämpimän vastaanoton, vaikka itse jälleen kerran hieman pelkäsin tehneeni tylsän artikkelin. Tällä kertaa pelolle oli mielestäni ihan looginen selitys, sillä mietin pitkään tekstin kirjoittamisen jälkeen sitä, että teinkö juuri blogiini historiikin Children of Bodomista, joka ei varmasti kiinnosta bändinä suurinta osaa lukijoista.

Pelko oli ilmeisen turha, sillä teksti oli sosiaalisen median puolella ehkä eniten tykkäyksiä kerännyt artikkeli. Tykkäyksien lisäksi se herätti paljon hyvää keskustelua.

Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelusta löytyy loputtomasti juttua netistä, mutta toista puolta käsitelläänkin huomattavasti vähemmän. Tuota tekstiä kirjoittaessa päässäni pyöri paljon Mikko ”Daytrader” Mäkisen kirjoittama teksti Taloudellisen riippumattomuuden vankila, mutta muuten vastaavanlaista pohdintaa näkee valitettavan vähän.

Ehkä tekstin suosion osasyynä oli myös vuonna 2019 monia kyllästyttänyt termi ”firettäminen”, minkä monet nostivat esille sosiaalisen median keskusteluissa tekstini yhteydessä.

Sija 10: S-junan matka yskii pahasti – vuoden 2018 osuusmaksun korot käsittelyssä (3 919 yksilöityä lukukertaa)

Saatiin listalle sentäs yksi vuoden 2018 tekeles, nimittäin S-junan korot vuodelta 2018. Vaikka teksti on julkaistu kesäkuussa 2018, sen pääsy vielä vuoden 2019 top kymppiin johtui vahvasta alkuvuodesta.

Sen jälkeen kun julkaisin artikkelin S-junan vuodesta 2019, on tämän artikkelin lukijamäärät luonnollisesti notkahtanut melkoisesti, vaan ei kuitenkaan kokonaan.

Erityismaininnat – myös näitä sijoitusaiheisia blogikirjoituksia luettiin vuonna 2019

Oho, tulipas top 10 lista äkkiä täyteen. Otetaas loppuun vielä muutamat nostot sellaisista teksteistä, jotka eivät mahtuneet listalle, mutta ansaitsevat huomiota vuodelta 2019.

S-junaan sijoittamisen ABC – ”maailman helpoin satanen” (3 424 yksilöityä lukukertaa)

Kyllä, toinen S-junalainen top kympissä! Tämä artikkeli on mielestäni yhä koko S-junailun suurin helmi, sillä se pitää sisällään kaiken tarpeellisen tiedon S-junaan sijoittamisesta. Tämäkin vuonna 2017 päivänvalonsa nähnyt artikkeli kerää yhä tasaista lukijavirtaa.

Sanoin jo sanottavani S-junasta edellisen aiheesta kertovan tekstin kohdalla. Lisätään nyt tähän kohti vielä maininta, että pitäisi päivittää tämä alkuperäinen pikkujättiläinen ensi vuonna taas uudestaan, sillä en ole siihen koskenut varmaan yli vuoteen.

Välittäjäsota: Nordnet vs Nordea (3 389 yksilöityä lukukertaa)

Nordean ja Nordnetin välinen vertailu on toinen vanhemman polven teksti, joka menestyy yhä hyvin. Vuonna 2017 alun perin julkaistu teksti jaksoi kiinnostaa vuoden aikana lähes uniikkia 3500 lukijaa.

Ilmeisesti ihmiset arpovat paljon Nordnetin ja Nordnetin välillä, sillä tekstiä klikataan auki lähes päivittäin. Monet suomalaiset piensijoittajat arpovat heille sopivaa välittäjää ja tästä tekstistä on ilmeisesti ollut heille hyötyä. Kannatti näemmä pyöritellä lukuja Excelissä vuonna 2017, sillä tämä artikkeli tuo minulle mukavaa passiivista lukijavirtaa.

Toki tämän välittäjävertailun trendissä on havaittavissa selvä painotus loppuvuodelle. Uskoisin tämän trendin johtuvan ihan puhtaasti osakesäästötilin tulemisesta. Osakesäästötilejä saa avata vain yhden, joten sen vuoksi kannattaa äärimmäisen tarkasti miettiä mille välittäjälle sen ainoan korttinsa antaa haltuun.

Opintolaina ja ASP-säästäminen – varma keino vaurastua? (3 141 yksilöityä lukukertaa)

Opintolainan ja ASP-säästämisen avioliitosta kertova teksti oli omia suosikkejani, sillä olisin kaivannut sellaisen olemassaoloa vuosina 2013-15, kun pohdiskelin a) opintolainan ja b) ASP-säästämisen ottamista käytäntöön.

Siitä ehkä vähän yllätyin, että teksti ei mahtunut top-kymppiin. Aineksia siihen olisi nimittäin ollut ilmassa, sillä tämä aihe koskettaa oikeastaan jokaista suomalaista nuorta opiskelijaa. Sen vuoksi olisin suonut tälle enemmänkin lukijoita, mutta ehkä tämä teksti tekee vielä S-junat tai välittäjäsodat, ja roikkuu seuraavat kaksi vuotta luetuimpien tekstien joukossa.

Loppupäätelmät: sijoitusblogi kiinnostaa monelta kantilta

Jos tälle tekstille pitäisi jotain loppukaneettia suunnitella, niin voisin todeta tekstieni kiinnostavan aika laajalla rintamalla. Paljon lukijoita keräävät niin puhtaasti oman varallisuuteni kehittymiseen liittyvät artikkelit, omat sijoitusmokani, erilaiset kokemuspohjaiset artikkelit eri palveluista sekä sijoitustuotteiden esittelyt.

Pakko on kiittää myös teitä kaikkia lukijoita mahtavasti kuluneesta vuodesta 2019! Olen saanut teiltä paljon mahtavia ja mukavia palautteita, jotka kannustavat jatkamaan kirjoittamista entisestään.

Vaikka minulla oli läpi vuoden kiireistäni johtuen sellainen fiilis, että blogi ikään kuin käy tyhjäkäynnillä, niin ei se näin vuoden loppupuolella näy juurikaan Google Analyticsin lukemista. Vuosi 2019 keräsi 83 402 uniikkia lukijaa, ja blogissa luettiin yhteensä 237 110 sivua. Aika huikeita lukuja, etenkin kun kirjoitan vuosittain myös kymmeniä blogikirjoituksia muille sivustoille, jotka eivät ole mukana kyseisissä luvuissa.

Lisättäköön myös se, että edellä mainitut lukemat pitävät sisällään ainoastaan tässä blogissa julkaistut kirjoitukset. Vuoden 2019 aikana kirjoitin yli 30 artikkelia neljälle muullekin sivustolle.

Pakko on loppuun vielä hehkuttaa uudistetun blogin voimaa. Uudistin tämän blogin kokonaan marraskuun lopussa, ja sen jälkeen täällä on vieraillut 20 000 uniikkia lukijaa jatekstit ovat keränneet 56 670 lukukertaa. Jos tällä tahdilla jatketaan ensi vuoden loppuun, niin minulla on heittää tasan vuoden päästä teille aika komeita lukemia. Mutta ei mennä asioiden edelle, vaan nautitaan nyt uudesta alkavasta vuosikymmenestä!

Saatat olla kiinnostunut myös:

Mainos.

Daisycon - tee rahaa affiliate-markkinoinnilla

Onko sinulla aktiivisia lukijoita ja seuraajia blogissasi tai sometililläsi, sähköpostilista tai vertailusivusto? Daisyconilla on yli 1500 kansainvälistä kampanjaa, ja sillä on toimistoja kaikkialla Euroopassa. Saat maksun jokaisesta uudesta ostotapahtumasta, latauksesta tai rekisteröinnistä kun kävijä päätyy mainostamallesi sivustolle henkilökohtaisen seurantalinkkisi kautta.

Liity Daisyconiin

Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Affiliate-linkit ovat merkattu tähdellä. En ole sijoittamisen ammattilainen, enkä ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Tämä blogi ei tarjoa sijoitussuosituksia. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

🔥 Tällä hetkellä luetuimpia 🔥

2 kommenttia kohteessa “Blogin 10 luetuinta vuonna 2019 – mitä näistä voi oppia?

 1. Leena kommentoi:

  Mä oon ainakin käynyt tuolla sijalla 2 olevalla S-juna-sivulla useammankin kerran katsomassa, onko niitä luvattuja päivityksiä tullut – ei ole. ?

  • RJW kommentoi:

   Hah, suuret kiitokset palautteesta. Samaan aikaan on sekä kiva että ikävä kuulla kommentistasi. Mukava kuulla, että kiinnostusta S-juna -teksteilleni löytyy, mutta samalla harmi kuulla, että olet joutunut pettymään useamman kerran. Meikäläiseltä tosiaan vähän jäi se ”viimeisen yhteenvedon” tekeminen. Oli vähän kiireitä ja kuvittelin, ettei tuo yhteenveto S-junan vuodesta 2019 nyt niin hirveästi kiinnosta. Jossain vaiheessa aikaa oli kulunut jo niin paljon, ettei enää ”viitsinyt” alkaa tästä vudoesta kirjoittamaan. Tsempataan ensi vuonna paremmin!

   Jatkoa ajatellen laitelkaa ihan rohkeasti muistutusviestejä jos minun lupailemat tekstit viivästyvät. Sosiaalinen paine tunnetusti toimii aina 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *