Teksti on alunperin kirjoitettu 15.1.2017 Sharevilleen. Teksti on kopioitu sellaisenaan jälkikäteen blogiin. Suora linkki Shareville-keskusteluihin täältä.

Lue lisää POP Vakuutuksen alennuskoodista painamalla banneria.

Vähän myöhässä mutta menkööt. Tässä raporttini vuoden 2016 viimeisestä neljänneksestä. Luvut jolla kaaviot on tehty ovat vuoden viimeiseltä päivältä. Edellinen raporttini Q3:lta löytyy tämän linkin takaa.

* ASP-tilille jatkoin säästämistä jälleen maksimisummilla. Sain jokaisella vuoden 2016 kvartaalilla nipistettyä säästöön maksimit (3000e). Ensi vuodelle aion vähentää taas säästämisen taas minimiin (150e). Säästettyjä kvartaaleita on nyt takana 5. 

* Superrahastoja (Ruotsi&Tanska) ostin jokaisena kuukautena ja tämä jatkuu myös ensi vuonna.

* Lokakuussa suoritin historian ensimmäiset myyntini kun myn Fortumeista reilu puolet kurssilla 15,54e. Myynnin tarkoituksena oli vähentää epämääräisen Fumin määrää salkussa. Fumin osinko tulee ensi tulevaisuudessa laskemaan jonka takia en kokenut sen sopivan enää salkkuuni. Myynnit menivät aavistuksen tappiolla, mutta tappiot voin vähentää verotuksessa. 

* Fumista saadut tulot laitoin kiinni Unileveriin. 

* HCP Inc jakautumisen myötä sain salkkuuni QCP Incin osakkeita ikävän pienen määrän, joista on vaikea päästä eroon johtuen Nordnetin kaupankäyntihinnastosta. Hankkiutuisin muuten näistä eroon, mutta en viitsi maksaa 10% kaupankäyntikuluja. Siksi jääneet vielä salkkuun. 

* Nordnetin kampanjan myötä tankkasin Realty Incomea lisää ilman kaupankäyntikuluja. Lisäksi oman mokani johdosta ostin kampanjaan kuulumatonta Omega Healthcarea ja maksoin siksi vähän liikaa kaupankäyntikuluja. Onneksi OHIt ovat plussalla nyt kuluista huolimatta. 

Loppuun kaavioita. Tällä hetkellä 20% omaisuudestani on kiinni ASP-tilissä (viime kvartaalilla 16%). Ensi vuonna tuon osuus tulee laskemaan kun ASPiin säästettävät summat pienenevät. 
2. kaavio kertoo hajautuksen eri pörssien välillä. Viimeksi sanoin tavoitteekseni päästä siihen että Helsingin pörssissä on max puolet salkustani. Vielä siihen ei päästy (54%), mutta tilanne on parantunut viime kvartaalista (61%)
Valuutoissa salkusta katosi euroja (Fortumin myynnit) ja dollareita taas tuli reippaasti. Tämän takia USD on salkusta 30% ja EUR 60% (Q3 24%/66%). Ruotsin ja Tanskan kruunujen osuus pysyi samana.


Tämä blogi sisältää affiliate-mainontaa. Saatan saada jonkinlaisen palkkion, mikäli teet kaupat juuri kyseisen linkin kautta. Se ei maksa sinulle yhtään ylimääräistä, vaan saat yhtä hyvän tarjouksen kuin ilman affiliate-mainontaakin. En ole vastuussa sinun sijoitustesi menestyksestä. Kirjoittajan omat omistukset voit katsoa täältä.

Seuraa blogia Facebookissa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.