Asuntosijoittaminen blogi 2020

Blogin kirjoittajasta

Olen Pekka Väänänen, 34v yrittäjä, sijoittaja ja kolmen lapsen isä. Ensimmäisen sijoitusasunnon ostimme sisarusten kanssa vuonna 2012 ja vuodesta 2016 asti olen toiminut täysipäiväisesti asuntosijoitustoimintaa harjoittavassa perheyrityksessämme. Jaamme tietoa asuntosijoittamisesta vuonna 2015 perustetussa Asuntosalkunrakentaja.fi sivustollamme, josta voi liittyä myös sisäpiiriin. Tarjoamme sisäpiirillemme säännöllisesti alle markkinahintaisia sijoitusasuntoja sekä blogitekstit suoraan sähköpostiin.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogi sai alkunsa siitä, että halusin jakaa innostustani ja oivalluksiani asuntosijoittamisen ensimetreiltäni, linja oli alusta asti varsin suora ja avoin. Hiljalleen sivuston kautta kertyi kasvava sähköpostirekisteri, joille nykyään tarjoamme mahdollisuuden sijoitusasuntojen ostoon omien ”tukkuostojemme” avulla. Blogi ratkaisee siis kaksi ongelmaa; tiedon lisääminen sekä hyvien sijoitusasuntojen löytämisen.

Mihin olet sijoittanut

Vuodesta 2010 asti olen sijoittanut osakkeisiin, summat ovat melko pieniä toistaiseksi ja menestys on ollut vaihtelevaa. Vuodesta 2012 asti olen sijoittanut asuntoihin pääasiassa perheyrityksemme kautta. Tällä hetkellä yrityksemme ostaa ja myy ”muutama sata” asuntoa vuosittain. Henkilökohtaisesti sijoituskokemusta on jonkin verran myös arvometalleista.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Henkilökohtaisella puolella tarkoitus kerätä vakaa asuntosijoitussalkku sekä osakesalkku (osakesäästötili + arvo-osuustili), jotka tuottavat tasaista kassavirtaa. Yrityksemme kautta sijoitamme aktiivisemmin kokonaisiin kerrostaloihin osta-myy -periaatteella. Keräämme myös yrityksellemme omaa asunto- ja osake-/rahastosalkkua ja tavoitteena on sijoittaa myös vaihtoehtoisiin omaisuusluokkiin, kuten esimerkiksi tuulivoimaan.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

1. Määritä unelmaelämäsi 2. Mieti, mitä sen saavuttaminen edellyttää taloudellisesti 3. Ota selvää eri sijoitusmuodoista ja valitse sinulle paras 4. Luo suunnitelma ja pysy siinä, muokkaa tarvittaessa 5. Lähde rohkeasti ”kentälle”, kun olet ottanut riittävästi selvää 6. Ympäröi itsesi itseäsi fiksummilla ja sijoittamisessa kokeneemmilla henkilöillä.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit