Paljonko rahaa? -Sojoittajan Sijoitusblogi 2022

Blogin kirjoittajasta

Olen 23-vuotias korkeakouluopiskelija. Olen aina ollut jostain syystä kiinnostunut varallisuuden keräämisestä sekä kasvattamisesta, mutta kipinä sijoittamiseen syttyi ”vasta” 19-vuotiaana, ensimmäisten kauppakorkeakoulun luentojen jälkeen. Siitä lähtien markkinoiden tutkiminen ja omien sijoituspäätösten pohdinta on jatkuvasti kehittynyt. Syksyllä 2020 päätin alkaa kirjoittamaan omaa blogia sijoittamiseen liittyen, ja pohdinnat sekä salkkuraportit ilmestyvät edelleen blogiin säännöllisesti.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Matkani on vasta alussa, joten lukijat pääsevät seuraamaan pienen summan kasvamista ja lumipalloefektin alkukierroksia. Minut erottaa muista myös se, etten ole vielä työelämässä vaan koulun penkillä. Vakituisten palkkatulojen sijaan salkkuun päätyy opintolaina sekä kesätöistä säästetyt roposet, joka tuo lisätwistiä sijoitusstrategiaan ja oman talouden pyörittämiseen.

Mihin olet sijoittanut

Tällä hetkellä salkusta löytyy vain osakkeita, rahastoja sekä pieni siivu kryptoja, mutta varallisuuden ja mahdollisuuksien kasvaessa näen kaikki muutkin sijoituskohteet potentiaalisina hajautusvaihtoehtoina.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Pitkässä juoksussa tavoitteena on saada mahdollisimman paljon passiivista tuloa kasvattamalla vuosittaista osinkokertymää. Tähän tavoitteeseen päästäkseni en kuitenkaan hamuile puhtaita osinkoyhtiöitä, vaan myös kasvuyhtiöitä, joiden osingonmaksu saattaa olla vielä kasvutarinan takana. ”Onko maailmassa tarvetta tälle yhtiölle vielä 20 vuoden päästä?” on kysymys, johon jokaisen omistamani yhtiön täytyy saada myönteinen vastaus.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Tärkeintä on, että aloittaa! Ymmärrä korkoa korolle -ilmiö ja käytä sitä eduksesi. Ole kärsivällinen, pelaa pitkää peliä. Tee suunnitelma, aseta tavoitteet ja pysy niissä!

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit