Osinkoinsinööri sijoitusblogi

Blogin kirjoittajasta

Olen Jesse Viljanen, 29 vuotias lääketeollisuudessa työskentelevä kemiantekniikan insinööri, joka vapaa-ajallaan pyrkii tekemään suomalaisista parempia talouden hallitsijoita ja sijoittajia. Pyrin aktiivisesti näkymään eri mediassa, jotta teksteilleni altistuisi mahdollisemman monta apua tarvitsevaa. Kirjoitan oman blogini lisäksi Viisas Rahan -verkkojulkaisussa, Piksu.net -sivustolla ja Salkunrakentaja.fi -sivustolla. Sijoittaminen on ollut intohimoni reilut neljä vuotta ja blogia olen kirjoittanut kolme vuotta.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Tulen perheestä, jossa rahasta on aina ollut pulaa, ruoka haettiin leipäjonosta ja Pelastakaa lapset Ry maksoi lukiokirjat. Lähtökohdat elämään eivät olleet siis parhaat mahdolliset, mutta opiskelulla, palavalla halulla ja motivaatiolla olen voinut kohentaa omaa sosioekonomista asemaani. Yhtäkään euroa en ole saanut, vaan jokainen sentti on itse työllä hankittua, ja sitä kautta sijoitettu. En myöskään tienaa älyttömiä summia rahaa vaan laitan sivuun ihan normaalin jampan tuloista suurimman osan.

Mihin olet sijoittanut?

Sijoitan vain suoriin osakkeisiin ja salkustani löytyvät seuraavat yritykset (29.03.2020):
– BASF (8 %)
– Betsson (6 %)
– Elekta (4 %)
– Gjensidige Forsikring (8 %)
– Intrum (12 %)
– Kemira (6 %)
– Medpace Holdings (5 %)
– Metsä Board (6 %)
– MOWI (4 %)
– Neste (16 %)
– Nordea (9 %)
– Novo Nordisk (10 %)
– Pandora (6 %)

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

 Sijoitan yrityksiin, jotka tuottavat hyvää kassavirtaa ja eivät ole velkaisia. Etsin yrityksiä, joilla on hyvä pääoman tuotto ja kohtuullinen osinko, ja isken niihin yleensä erilaisissa markkinahäiriöissä. Jokaisen salkussa olevan yrityksen liiketoiminta on helppo ymmärtää, mikä helpottaa ostospäätöstä. Olen erityisesti kiinnostunut seuraavista aloista: lääketeollisuus, kemianteollisuus, CRO, lohenkasvatus, finanssi- ja vakuutusala sekä terveysteknologia.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Sijoita heti pieni summa indeksirahastoon, jotta aloitat. Kerkeät kyllä jälkikäteen oppimaan ja selvittämään asioita. Tuottava sijoittaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja säännöllistä sijoittamista sekä nouseviin että laskeviin kursseihin. Kurssien laskiessa tulevaisuuden tuotto-odotus paranee. Sijoittaminen on mahdollista vain ylijäämäisessä taloudessa, joten oman talouden hallinta (budjetointi, kilpailutus) on avainasemassa onnistuneessa sijoituskokemuksessa. Kuka tahansa voi vaurastua riippumatta elämän lähtökohdista.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit