Taloudellinen Ajattelu blogi

Blogin kirjoittajasta

Olen noin 30-vuotias mies. Toimin taloushallinnon tehtävissä ja olen koulutukseltani diplomi-insinööri. Kohta viiden vuoden ajan olen myös ollut sijoittaja – lähinnä pörssiin. Nykyään talouteni on suhteellisen hyvin tasapainossa ja pystyn kuukausittain sijoittamaan palkasta säästyneitä rahoja. Näin ei kuitenkaan aina ollut.

Opiskelijana noin kuuden vuoden ajan elin taloudellisesti todella tiukkaa elämää ja rahaa ei ollut juuri mihinkään ylimääräiseen. Ironisesti silloin ajatteli eniten rahaa, kun siitä oli suurin puute. En myöskään edistänyt tilannettani tekemilläni valinnoilla. Näin jälkeenpäin ajateltuna käytin rahaani tuolloin huolimattomasti, vaikka siitä oli puutetta.

Haluan varallisuutta kasvattamalla suojautua riskeiltä (työttömyys, sairaus, avioero) ja saada vapautta elämään. Haluan itse päättää työskentelenkö eläkeikään asti jonkun palkkalistoilla vai voinko kenties aiemmin jäädä pois työelämästä mikäli siltä tuntuu. Haluan mahdollisuuksia elämään ja kykyä ottaa riskejä, jotka erilaisessa taloudellisessa tilanteessa saattaisivat vaikuttaa uhkarohkeilta tai jopa mahdottomilta.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Kirjoitan myös taloudellisesta ajattelusta ja sen kehittämisestä puhtaan sijoittamisen sijaan. Lisäksi minulla on verrattain kunnianhimoinen tavoite miljoonan nettovarallisuudesta kymmenen vuoden aikajänteellä.

Mihin olet sijoittanut?

Käyn omistuksiani läpi kuukausittain kuukausikatsauksessa. Suurimmat omistukseni ovat yksittäisiä suomalaisia pörssiosakkeita. Lisäksi kuukausisäästän ETF:iin, omistan metsää, bitcoineja, listaamattomia osakkeita, S-ryhmän osuuksia sekä vertaislainoja.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Kuukausisäästän ajallisesti hajauttaen ETF:iin. Lisäksi poimin suomalaisia osakkeita, joissa näen merkittävää potentiaalia. Tavoitteenani on pitää osakkeita pitkään ja välttää päiväkauppaa sekä spekulointia. Myyn mikäli alkuperäinen sijoitusteesini ei ole enää pätevä tai arvostus ampuu selvästi yli.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Laske kuinka paljon voit säästää kuukaudessa ilman, että se vaikeuttaa elämääsi. Luo kuukausisäästöohjelma ja valitse muutama ETF, joihin alat sijoittaa kuukausittain. Automatisoi koko prosessi ja anna sen toimia rauhassa taustalla. Ole kärsivällinen, sillä aika on se, joka tuo pitkäjänteiselle sijoittajalle suurimmat tuotot.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit