Talous vapaus blogi 2021

Blogin kirjoittajasta

Olen Arvo Laatu (taiteilijanimi), 30-vuotias säästösijoittaja. Palkkakuitin perässä teen IT-alan hommia. Haaveeni on saavuttaa taloudellinen vapaus, jotta voin päättää mitä haluan tehdä isona. Tiedä vaikka alkaisi ammattibloggaajaksi! Ehkä jotain hyväntekeväisyyteen liittyvää mielihyvätyötä. Vähintäänkin huonojen sijoitusten muodossa.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogini on kirjoitettu ensisijaisesti itselleni – muistuttamaan vielä vuosikymmenienkin päästä siitä mitä pitikään tehdä. Säästää ja sijoittaa pitkäjänteisesti. Rationaalisesti. Olen jo tänään huonomuistinen ja suvussa on ollut paljon Alzheimeria… Ehkä pitkäjänteinen kirjoittaminen toimisi myös jälkikasvulle ohjenuorana.

Mihin olet sijoittanut

Componenta, Lehto Groupia ostettu hieman. Huonoja firmoja hyvällä hinnalla. Lisäksi vähän indeksisalkun alkua EUNK ja IS3N -muodossa. Tuohon vielä kolmanneksi SRX8.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Sijoitan kahdella salkulla: osakeindeksejä kuukausisäästöllä ”varma eläke”-periaatteella, ja isompaa kertatalletusta osakesäästötilillä kierrättäen arviolta 3-5 osaketta Helsingin pörssistä kerrallaan. Tavoite on kerätä se viisi pitkäaikaista sijoitusta, mutta toistaiseksi löytynyt vain huonoja halvalla. Arvosijoittajan ongelmia 2020-luvulla..

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

1) Paras aika aloittaa sijoittaminen oli eilen. Joten aloita viimeistään tänään. 2) Tutki ja ymmärrä korkoa korolle -efekti. Toimi sen mukaan. Kiitä 40 vuoden kuluttua. 3) Osakemarkkinat tarjoaa mahdollisuuden ostaa ja myydä fraktionaalisia osuuksia yrityksien liiketoiminnasta. Ei lappuja. Käyttäydy sen mukaan.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit