Kaaosteoria parhaat sijoitusblogit 2021

Blogin kirjoittajasta

Olen Janne Soikkeli, 40-vuotias mies Hämeenlinnasta. Perheellinen mies, lapsia on neljä mukana kuvioissa. Olen toiminut jo noin 20 vuotta vartijana ja lisäksi tehnyt muita lisätöitä ohessa. Sijoittaminen, säästäminen ja yrittäminen ovat kiinnostaneet minua jo kauan, sijoittamisen osakkeisiin ja rahastoihin aloitin vuonna 2004.

Tavoitteenani on vähitellen saavuttaa taloudellinen riippumattomuus – sen aion saavuttaa maksamalla huonot velat pois, pitämällä menot kurissa, hankkimalla lisäansioita ja sijoittamalla taitavasti ja pitkäjänteisesti.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogini missiona on auttaa lukijoitani kehittämään taitojaan sijoittamisessa, omassa taloudessa säästämisestä velkoihin ja lisäansioiden hankkimisessa. Lisäksi olen taloudellisen riippumattomuuden puolestapuhuja ja tulen esittämään neuvoja muillekin sen saavuttamiseen!

Mihin olet sijoittanut

Kaikkiaan sijoitustyylini on hyvin hajautettu eri omaisuusluokkiin. Tässä kohtaa salkustani niin osakkeita (esim. Nordea, Capman, Eezy ja Securitas), rahastoja (kehittyvien maiden) kuin kryptovaluuttojakin (Bitcoin ja Ethereum).

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Sijoitusstrategiani on kaikkiaan tosiaan melko lavea; tulevaisuudessa sijoitan noin 50 % osakkeisiin ja rahastoihin, 20 % kiinteistöihin, kryptovaluuttoihin 20 % ja loput 10 % menee korkoihin.

Osakkeissa vähintään puolet valitsen osinkotuoton mukaan ja lopuissa painotan kasvun mahdollisuutta enemmän. Kaikkiaan olen sijoittajana pitkäjänteinen korkoa korolle-ilmiön hyödyntäjä ja treidausta teen vain silloin tällöin oppimismielessä.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Tutustu alkuun sijoitusblogeihin, Youtube-videoihin, kirjallisuuteen ja podcasteihin. Kun olet vähän päässyt jyvälle asioista, niin aloita sijoittaminen mahdollisimman pian – aloittelijalle usein pienikuluiset indeksirahastot tai ETF-rahastot ovat turvallinen ja helppo tapa aloittaa sijoittaminen.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit