mihin sitä säästästäisi blogi

Blogin kirjoittajasta

Olen 21-vuotias piensijoittaja Suomen Turusta. Olen sijoittanut aktiivisesti rahojani viimeiset kaksi vuotta ja sijoitussummaa olen yrittänyt aktiivisesti hilata ylöspäin. Aloitin Mihin Sitä Säästäis? blogin seuratakseni omaa kehitystä, sekä avatakseni keskustelua varsinkin nuorempien sijoittajien keskuudessa. Haluan oppia puhumaan rahasta avoimemmin ja saada säästämisen sekä sijoittamisen aiheeksi josta yhä laajempi piiri voisi nauttia.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogini tavoitteena on tavoittaa varsinkin nuorempaa sijoittajakuntaa. Vaikka piensijoittaminen onkin noussut enemmän pinnalle lähiaikoina, on se ikäisteni keskuudessa yhä pienen ryhmän harrastus.

Mihin olet sijoittanut

Aloitin sijoittamisen kuluttomalla Nordnetin indeksirahastolla ja olenkin suuren osan sijoitussalkustani pitänyt rahastoissa. Tänä vuonna osakesäästötilin avattuani, aloin myös sijoittaa suoriin osakkeisiin. Tarkoitus on kuitenkin pitää suurin fokus rahastoissa ja ehkä lähitulevaisuudessa miettiä asunnon ostoa.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Sijoitusstrategiani on alusta asti ollut ’Sijoita ja unohda*. Sijoitan paljon indeksirahastoihin ja tarkoitukseni on pitää rahat siellä kymmeniä vuosia. Ei siis pienet töyssyt matkalla häiritse.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Avaa arvo-osuustili (esim. Nordnettiin) aloita kuukausisäästäminen kustannustehokkaaseen indeksirahastoon ja sen jälkeen ala tutkimaan tarkemmin mikä juuri sinua kiinnostaa sijoittamisessa! Tällä tavoin saat kerättyä itsellesi sijoitussalkkuun hyvän pohjakassan ja saat aikaa tutkia mikä sinua kiinnostaa.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit