Parempi suunnitelma sijoitusblogi

Blogin kirjoittajasta

Olen Matti Miettunen, koulutukseltani KTM. Olen syntynyt 1960 -luvulla ja ehtinyt olla mukana monessa työurallani. Pisimmän uran tein logistiikan ja kansainvälisten kuljetusten parissa. Lisäksi olen toiminut pääomasijoittajana, liikkeenjohdon konsulttina, hallitustehtävissä sekä investointipankkiirina / varainhoitajana. Nykyään sukkuloin enimmäkseen Suomen ja Ranskan välillä.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Kerron avoimesta salkkuni liikkeistä mutta yhtä lailla elämästä ”työelämän ulkopuolella”. Mielestäni kävisi aika tylsäksi lukea pelkästään myynneistä ja ostoista.

Mihin olet sijoittanut

Suurin osa sijoituksista on suoria osakesijoituksia. Sijoitusteorian näkökulmasta naurettavan korkea Suomi -paino. Käytän kansainväliseen hajauttamiseen etf:iä ja kourallista suoria osakkeita. Osa sijoituksista ”suoria” Nordeassa / Nordnetissa, osa vakuutuskuoressa Mandatumissa. Muutama noteeraamaton kohde löytyy salkusta ja toki oma sijoitusyhtiö. Korkopuolella olen mukana äärimmäisen vähän, tilanne saattaa muuttua kun palataan normaaliin korkoympäristöön.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Buy & Hold, jos hermo kestää. Päätavoitteena on että saatu osinkovirta ylittää vuotuiseen elämiseen käytetyt kulut.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Aloita. Eniten saa vahinkoa aikaiseksi sillä että liittyy ”sitten joskus” tai ”ei tavallisella ihmisellä ole varaa” -joukkoihin.

Hajauta ajallisesti ja maantieteellisesti.

Osta sellaisten yritysten osakkeita, joiden tuotteita tai palveluita käytät.

Älä hermostu. Kun muut kertovat onnistuneensa aina ja kaikessa, selitys on valikoiva muisti, ei se ettetkö sinäkin pärjäisi pitkällä juoksulla ihan mukavasti.

Älä maksa liikaa välittäjille tai pankeille. Älä maksa säilytyksestä.
Liity Osakesäästäjiin tai muuhun järjestöön jonka kautta saat tietoa ja alennuksia palveluista.
Ole utelias ja hanki tietoa.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit