Airbnb blogi2020 työtön ja koditon vai vapaaherra

Blogin kirjoittajasta

Tammikuussa 2019 tein tähän astisen elämäni isoimman ja pelottavimman päätöksen.

Irtisanouduin päivätyöstä yrityksestä, jota olin ollut mukana perustamassa lähes 7 vuotta aikaisemmin. Olin tuntenut muutoksen tarpeellisuuden ensimmäisen kerran jo vuoden 2015 lopussa ja *heti* kolme vuotta myöhemmin uskalsin tehdä tarvittavat toimet tilanteen muuttamiseksi.

Matkan aikana olen saanut kohdata kaikki sisäiset pelkoni ja uskomukseni, jotka pitivät minua kiinni elämässä, joka ei tuntunut enää vuosiin omalta. Vaikka matkaa on vielä jäljellä, niin uusi päämääräni on jo kirkastunut: Haluan inspiroida muita löytämään todellisen potentiaalinsa ja kykynsä loputtomalta tuntuvien pelkojen ja ulkoa tulevien odotusten ristipaineessa.

Se mitä nyt teen on seurannut tästä päämäärästä – oli kyse sitten blogistani, Airbnb-kirjastani tai puheenvuoroistani.

Tervetuloa mukaan matkalle!

-Joonatan Voltti

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Kaikki alkoi omasta elämänmuutoksestani, joka sisälsi mm. alkavan burnoutin ja täydellisen käännöksen tekemisen elämässä.

Nämä ovat asioita ja kokemuksia, joita jaan avoimesti blogissani innostaakseni myös muita seuraamaan omaa sisäistä ääntään kohti omannäköistä elämää – vaikka se voikin poiketa joskus suuresti perinteisistä ympäristön odotuksista.

Mihin olet sijoittanut

Airbnb:hin, kalustettuihin asuntoihin ja uuden oppimiseen.

Aloitin “asuntosijoittamisen” jälleenvuokraamalla vuokra-asuntoa Airbnb:n kautta. Tämän jälkeen olen vuokrannut Airbnb:ssä mm. omaa kotia, vierashuonetta ja sukulaisten sekä ystävien asuntoja.

Nykyään yhdistän kalustettujen asuntojen sekä Airbnb-vuokrauksen parhaat puolet vuokratessani sijoitusasuntoja työsuhdeasunnoiksi.

Koska asunnot ovat intohimoni, niin keskityn lähinnä niihin, ja osakkeet, indeksit sekä raaka-aineet ovat toistaiseksi marginaali-osassa sijoituksiani.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Aiemmin strategiani oli laittaa “tyhjä tila” töihin eli vuokrata omia ja muiden koteja Airbnb:ssä, silloin kuin niillä ei ollut muuta käyttöä.

Nykyään keskityn reilusti alle markkinahintaisten asuntojen ostamiseen (se ei toki ole helppoa, mutta riittää, kun onnistuu siinä vaikka vain 1 kerran vuodessa).

Tämän jälkeen tavoitteeni on vuokrata asunnot merkittävästi yli markkinavuokran kalustamalla ne työsuhdeasunnoiksi ja hyödyntämällä tarvittaessa hetkellisesti Airbnb-vuokrausta.

Asunnot ovat pääasiallinen sijoituskohteeni, sillä niissä voin yhdistää sekä oman että vaimoni intohimon ja osaamisen, sekä omalla vaivannäöllä nostaa tuoton poikkeuksellisen korkeaksi.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Lue (tai kuuntele) muutama sivu joka päivä sijoitusaiheista sisältöä.

Säännöllinen rutiini ohjaa sinut ajattelemaan asiaa ja, ennen kuin huomaatkaan, ajatuksesi alkavat konkretisoitua myös arjessasi.

Bonus-vinkki:
Myös perinteisestä poikkeavat tavat voivat tuoda kaivattuja lisätuloja tai poikkeuksellisen hyviä tuottoja (esimerkiksi oman kodin vuokraus loman ajaksi, tai kalustettu sijoitusasunto vs. tyhjä sijoitusasunto)

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit