Viisastu ja vaurastu

Blogin kirjoittajasta

Olen 29-vuotias rakennusalalla työskentelevä tamperelainen. Kiinnostuin sijoittamisesta 2019 vuoden alkupuolella. Siitä lähtien olen käyttänyt suuren osan vapaa-ajastani opiskellen sijoittamista ja oman talouden hallintaa. Pyrin jatkuvasti kehittämään itseäni erilaista aineistoa tutkimalla.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Itselläni ei ole koulutusta kaupalliselta alalta. Näin ollen koen pystyväni avaamaan sijoitusmaailmaa helposti ymmärrettävästä näkökulmasta. Blogi toimii ensisijaisesti harrastepohjalla. Tarkoituksenani on avata omia ajatuksiani ja kokemuksiani. Kirjoittamalla niistä toivon saavani selkeytettyä omia ajatuksiani ja toivottavasti aikaansaada oivalluksia myös muille.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitan hajautetusti globaaleille osakemarkkinoille kuukausisäästösopimuksella indeksiosuusrahastojen avulla. Suurimmassa painossa salkussani on kehittyneiden markkinoiden suuret yritykset (EUNL). Tätä seuraavat kehittyvät markkinat (IS3N) ja kehittyneiden markkinoiden pienet yritykset (IUSN). Yhtenä vuoden 2021 tavoitteistani on hankkia ensimmäinen sijoitusasuntoni.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Osakemarkkinoiden osalta yksinkertainen osta ja unohda. Sijoituksia valittaessa huomioituna kuitenkin maantieteellinen ja ajallinen hajautus sekä alhaiset kulut. Asuntosijoittamisessa on tarkoitus alkaa noudattamaan BRRRR-strategiaa. Eli suomeksi osta, remontoi, vuokraa, uudelleenrahoita ja toista.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Paras hetki aloittaa oli eilen. Toiseksi paras on juuri nyt. Keskity tähän hetkeen ja tulevaan. Käytä aikaa perehtymällä erilaisiin sijoitusmahdollisuuksiin ja valitse näistä itsellesi mieluisin. Tee pitkäntähtäimen suunnitelma ja noudata sitä. Tarkastele kriittisesti omaa kulutustasi ja mieti tapoja tehostaa sitä. Omia menoja karsimalla pääset nopeasti hyvään vauhtiin kohti vapaampaa tulevaisuutta.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit