InvestingWorld sijoitusblogi 2022

Blogin kirjoittajasta

Blogin taustalla on varsinaissuomalainen kaveriporukka, joka harrastaa kaikenlaista sijoitustoimintaa ja toimii opetusalalla. Blogia hyödynnetään opetustarkoituksessa ja pyritään tukemaan ”kansan kapitalismin” kasvua.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogin tarkoitus on herättää kiinnostusta sijoittamiseen. Kirjoittajilla on kokemusta kaikenlaisesta sijoittamisesta ja kerromme rehellisesti asioiden hyvät ja huonot puolet kokemuksemme pohjalta. Blogin ydinkysymys on, että miksi lukijan kannattaa tehdä hyvä päätös elämässään ja aloittaa sijoittaminen. Sijoitusideoita jaetaan ahkerasti.

Mihin olet sijoittanut

Pääpaino on tällä hetkellä jenkkien osakemarkkinoilla osinkoyhtiösalkun ollessa puolet sijoitusportfoliosta. Kasvuyhtiösalkun lisäksi portfoliosta löytyy myös vertaislainoja sekä sijoitusasuntoja.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Sijoitusportfolio on syytä hajauttaa kaikissa tilanteissa. Matalien korkojen aikana korkosijoitukset eivät tule kyseeseen. Osinkoyhtiösalkkuun poimitaan luotettavia arvoyhtiöitä kurssinotkahduksista. Kasvusalkkuun pyritään löytämään tulevaisuuden voittajia sopivilta toimialoilta. Myös vertaislainat ovat edelleen kiinteä osa sijoitusportfoliota, mutta paino on pienentynyt huomattavasti.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Sijoittaminen kannattaa aloittaa heti. Kysy itseltäsi kuinka paljon olet valmis käyttämään aikaa sijoituspäätösten tueksi. Mikäli haluat vain päästä helpolla, niin sijoitusrahastot ovat luultavasti sinua varten.
Mikäli olet kiinnostunut perehtymään asioihin huolella ja luotat kykyihisi, niin kasvata osaamistasi suunnitelmallisesti. Kassan koko ei ole olennaista, mutta toki tärkeää. Suosittelen etsimään tasaista ja mahdollisimman varmaa vaurastumisen polkua äkkirikastumisen haikailun sijaan.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit