Ensiasunto.org blogi ensiasunnon osto 2020

Blogin kirjoittajasta

Ensiasunto.org-sivustoa ylläpitää ensiasunnon ostaja Matias Holmqvist, 37-vuotias kauppatieteiden maisteri, joka on myös luonut Suomen suurimman ensiasunnon ostajien yhteisön: Ensiasunto-ryhmän Facebookissa. Ensiasunto-ryhmässä ensiasunnon ostajat voivat keskustella avoimesti ja saada vertaistukea. Ensiasunto-ryhmässä on jo yli 1000 jäsentä ja kaikkien ensiasunnon ostajien kannattaa liittyä ryhmään.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Ensiasunto.org on ensiasunnon ostajien tietopankki. Ensiasunnon ostaminen on yleensä suurin sijoitus, jonka teet elämäsi aikana. Ensiasunto kannattaakin siis ostaa kuin asuntosijoittaja, joka hallitsee oman taloutensa ja budjetoi.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitan kuukausittain ETF:iin ja olen sijoittanut myös S-Asuntorahastoon. Realisoin juuri kaikki tammikuusta 2013 asti omistamani Seligsonin indeksirahasto-osuudet. Realisoimani rahastosalkun tuotto oli yhteensä 107,62%. Kirjasin sijoitussuunnitelmaani: myy, kun tuotto >100%.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Sijoitusstrategiani ytimessä ovat kustannustehokkaat ETF:t eli pörssinoteeratut indeksiosuusrahastot ja indeksirahastot. Lisäksi olen hajauttanut sijoituksiani asuntoihin S-Asuntorahaston kautta. Pyrin saavuttamaan taloudellisen riippumattomuuden pitkällä aikavälillä.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Ota heti oma taloutesi hallintaan. Aloita aktiivinen säästäminen ja sijoittaminen viimeistään sitten, kun sinulla on säännöllisiä tuloja. Älä anna Kelan rajoittaa sijoittamistasi opiskelijana. Pyri säästämään ja sijoittamaan kuukausittain vähintään 10–20% tuloistasi. Tee sijoitussuunnitelma ja muista hajauttaa sijoituksesi maailmanlaajuisesti.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit