Rahaviisas viisi vuotta vapauteen sijoitusblogi 2021

Blogin kirjoittajasta

Olen hieman päälle kolmekymppinen mies, joka haaveili taloudellisesta vapaudesta jo ensimmäistä kertaa varhaisteininä. Ehkä tästä syystä olen opiskellut itseni ekonomiksi ja päivätyönikin löytyy rahoitusalalta.

Ainaisen palkkatyön ja rahan takomisen sijaan olen kuitenkin aina haaveillut vapaammasta elämästä. Blogini ja sivustoni ei siis ole pelkkää tiukkaa talousasiaa vaan myös pohdintaa paremmasta elämästä.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Minulla on jo verrattain pitkä kokemus säästämisestä ja sijoittamisesta sekä paljon vuosien varrella kertyneitä ajatuksia taloudellisesta riippumattomuudesta.

Uskon siis, että minulla on paljon annettavaa lukijalle, joka haaveilee yksinkertaisemmasta ja vapaammasta elämästä tai on muuten kiinnostunut sijoittamisesta.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitan pääasiassa Suomi- ja Jenkkiosakkeisiin. Rahastojen kautta olen sijoittanut kehittyville ja frontier markkinoille. Salkusta löytyy myös listaamattomia osakkeita.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Tällä hetkellä pyrin muodostamaan kasvuyhtiöistä pidemmän aikavälin salkun ja pienemmällä summalla sijoitan ns. erikoistilanteisiin, jolloin instrumenttien pitoaika on lyhyempi.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Sijoittaminen ei ole pikajuoksu, ratamaili eikä edes maraton. Sijoittamiseen tulee suhtautua ultrajuoksuna. Ei siksi, että se olisi vaikee vaan siksi, että sijoittajan tulee olla kärsivällinen.

Välillä omistuksesi nousevat liian kovaa ja toisinaan ne laskevat liian kovaa. Molemmissa tilanteissa sinun tulee pitää pää kylmänä ja jatkaa kurinalaisesti sijoittamista. Tämän ymmärtäminen yhdistettynä pitkään sijoitushorisonttiin (yli 10 vuotta) käytännössä takaa onnistumisesi. Muistuta itseäsi tästä faktasta joka päivä, jokaisessa markkinatilanteessa.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit