Opi, vaurastu ja opeta blogi

Blogin kirjoittajasta

Olen Esa Kejonen, 26-vuotias opettaja ja entinen kilpaurheilija. Kiinnostuin sijoittamisesta rahapodin kautta 23-vuotiaana ja aloitin rahastosäästämisen siltä seisomalta. Kilpaurheilu-ura päättyi selkäleikkaukseen ja toipuessa oli aikaa syventyä aikaisemmin taka-alalle jääneisiin kiinnostuksen kohteisiin. Palikat kääntyivät siihen asentoon, että nyt elämää draivaa eteenpäin yrittäminen, asunto- ja osakesijoittaminen sekä itsensä kehittäminen.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Käsittelen blogissani 3 aihetta – välillä myös kiertokulkuna. Opi, Vaurastu ja Opeta.

Keskityn erilaisiin ”himmeleihin”, jotka käynnistämällä kehityt kuin huomaamattasi. Oppimalla lisää ja tehokkaammin vaurastut ja kehität itseäsi opettamalla sitä muille. Välillä hyppään myös työelämän pohdintaan.

Keskeisiä principlejäni on ajattelun kehittäminen, vaurastumiskeinojen opettelu ja muiden ihmisten kanssa verkostoituminen ja yhteistyön hyödyntäminen.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitan passiivisesti kuukausisäästäen Nordnetin ”Superrahastoihin-joita-ei-saa-kutsua-supereiksi” ja ETFiin. Haluan hajauttaa sekä ajallisesti, että alueellisesti. Suorien osakkeiden sijasta haluan kerätä niitä väh. 500e panoksia asuntosijoittamisen puolelle. Kuukausisäästän myös eri kryptovaluuttoihin pieniä panoksia.

Opiskelen asuntosijoittamista jatkuvasti osallistumalla Suomen Vuokranantajien toimintaan ja pyrin aloittamaan sen parin vuoden sisällä täydellä pöhinällä.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Osakkeissa sijoitan indekseihin kuukausisäästäen, minimoiden kulut. En ole ajatellut myydä koskaan.

Asunnoissa pyrin löytämään pitkäaikaisia vuokralaisia pieniin kaksioihin, joita remppaan itse yhdessä perheeni kanssa. Vivuttaa haluan 70% velkavivulla asnnoissa.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

1. Aloita kuukausisäästämällä 10% kuukausituloistasi indeksisijoituksina. Aloita heti – opiskele lisää matkan varrella.
2. Sijoita alkukuusta – Pay yourself first – löydät keinot pärjätä loppukuun tai tuhlata loppukuun ylimääräiset. Kumman valitset?
3. Verkostoidu. Nuoret osakesäästäjät, Osakesäästäjät, Vuokranantajat, Veronmaksajat… Löydät ystävistä vetoapua sijoituksillesi.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit