Blogin kirjoittajasta

Olen Rikhard Wacker, 26-vuotias piensijoittaja Jyväskylästä. Sijoittamisen lisäksi arkeni täyttyy digitaalisesta markkinoinnista, sillä työskentelen ja yritän aiheen parissa. Sijoittamista olen harrastanut vuodesta 2012 alkaen ja tämän sijoitusblogin kirjoittaminen alkoi keväällä 2017. Blogi tunnettiin aiemmin myös nimellä Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogini tavoitteena on kertoa vaurastumisestani ja omista ajatuksista sijoittamiseen, säästämiseen ja oman talouden ylläpitoon liittyen. Pidempiaikaisena tavoitteena on rakentaa blogistani yleinen sijoittamiseen keskittyvä tietopankki, jossa olisi myös yleistä sisältöä sijoittamisesta kiinnostuneille.

Mihin olet sijoittanut?

Olen sijoittanut melko hajautetusti, kun salkussani on niin suoria osakkeita sekä rahastoja ympäri maailmaa. Tavoitteenani olisi, että salkustani maksimissaan puolet olisi suomalaisissa yhtiöissä ja loput ulkomailla. Salkustani löytyy yhtiöitä eri toimialoilta, mutta olen erityisesti tykästynyt päivittäistavaroita tekeviin yhtiöihin, kuten 3M, Procter & Gamble, Johnson & Johnson sekä Unilever.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Aiemmin strategiana oli sijoittaa puhtaasti osinkoyhtiöihin, mutta yrittäminen ja siihen kuluva aika ajaa minua yhä enemmän kohti indeksisijoittamista. En tosin ole hylkäämässä osakepoimintaa täysin, vaan poimintojatulee tehtyä säännöllisesti kuukausisäästön rinnalla.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Antaisin aloittelijalle kolme neuvoa:

1. Aloita, kiinnostu, tutki, laske. Aloittaminen kannattaa tehdä heti, vitkuttelemalla huomaat jahkaavasi asiaa vielä seuraavalla vuosikymmenellä. Kiinnostu aiheesta, opiskele ja tutki lisää. Laske omia menojasi ja tulojasi ja mieti mihin rahasi menee.

2. Maksimoi tulot ja minimoi menot. Mieti miten voisit saada lisää tuloja. Minimoi menosi kilpailuttamalla vakuutuksia, lainoja tai palveluita. Myy turhaa tavaraa, jota et käytä, äläkä seisota eurojasi tuottamattomassa.

3. Jos selvisit tänne asti, lopuksi sijoita rahojasi. Ota hallittuja riskejä. Makuuttamalla rahojasi kahden edellisen kohdan jälkeen pankkitililläsi, häviät aivan varmasti inflaation viedessä säästösi. Sen sijaan sijoittamalla voit turvata oman tulevaisuutesi.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit