Sijoitusblogi 2022 olennaisen äärellä

Blogin kirjoittajasta

Olen kolmekymppisenä FIRE-liikkeen löytänyt taidetaustan omaava kaupunkilaismies. Päivätöissäni työskentelen myynnin ja logistiikan alalla, vapaa-ajallani haaveilen sijoitussalkkuni kasvattamisesta ja sitä kautta vapaammasta, yksinkertaisesta elämästä omakotitalossa maaseudulla.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Käytän blogissani paljon huumoria ja pyrin kirjoittamaan kansantajuisella tavalla säästämisestä, sijoittamisesta ja oman taloudellisen tulevaisuuden turvaamisesta. Tavoitteenani on innostaa lukijoita jotka tyypillisesti kokevat talousjargonin puuduttavana ja oman budjetin laatimisen pelottavana urakkana.

Mihin olet sijoittanut

Viimeiset kaksi vuotta olen sijoittanut pelkästään matalakuluisiin passiivisiin indeksirahastoihin akselilla Suomi-Eurooppa-Yhdysvallat.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Sijoitusstrategiani ensimmäisessä vaiheessa sijoitan säännöllisesti tasasumman laajan hajautuksen indeksirahastoihin. 100k salkun saavutettuani harkitsen suurempaa näkemyksen ottamista ja ottanen salkkuuni mukaan myös muutamia suoria osakkeita.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Omalle luonteelleni sopi hyvin aloittaa sijoittaminen suoraan aggressiivisella säästämisellä ja rahasto-osuuksien nopealla hankkimisella. Mikäli korkoa korolle -ilmiön pääsee näkemään omassa salkussaan jo varhaisessa vaiheessa, on helpompaa motivoitua tekemään sijoittamisesta elämän mittainen tapa.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit