Hullu maksaa sijoitusblogi

Blogin kirjoittajasta

Kirjoittaja on ollut vapaa palkkatyöstä jo yli 20 vuotta. Se välittyy blogin näkökulmasta ja postauksista. Kirjoittajaa kiinnostaa, miten samalle työlle voi saada huomattavasti korkeamman korvauksen kuin perinteisessä ajattelussa koulusta palkkatyöhön.

Kirjoittaja on käytännössä elänyt omaehtoisella ”aikaisella eläkeellä” jo vuosikausia. Tämä on toteutettu pohjimmiltaan yksinkertaisilla menetelmillä; oman talouden suunnittelulla, yrittämisellä ja sijoittamisella (pääasiassa asuntoihin ja omaan yritykseen).

Koska kirjoittajalla on aikaa taloudellisesti vapaana tehdä mitä haluaa, hän tutkii mahdollisuuksia tuottoihin ja niiden sijoittamiseen edelleen. Näistä tarinoista muodostuu Hullu maksaa – blogi.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogin tarkoitus on antaa rahanarvoisia ideoita ja vinkkejä sinulle, jota kiinnostaa taloudellinen riippumattomuus (FIRE), yrittäminen ja säästäminen.

Sivustolla käsitellään laajasti säästämistä, verotusta ja yrittäjyyttä.

Kaikki blogin postaukset perustustuvat henkilökohtaisiin havaintoihin, kokemukseen ja omiin tutkimuksiini. Säästämisen ja taloudellisen vapauden maailma on aina yhtä kiinnostava ja jatkuvasti muuttuva kohde.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitan tätä kirjoittaessa asuntoihin, omaan yritykseen, korkomarkkinoille ja osakkeisiin, tässä järjestyksessä. Ylivoimaisesti parhaat verotehokkaat tuotot tulevat mielestäni edelleen yrittämisestä ja asunnoista.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Parhaimman tuoton sijoitetulle pääomalle saa asuntosijoittamisesta ja omaan yritykseen sijoittamisesta (jos yrityksellä on tuote, jonka kysyntä ei lopu koskaan). Nämä kaksi ovat olleet sijoitusstrategiani jo kauan. Tämän lisäksi sijoitan lyhytaikaisemmin korkoihin. Osakkeisiin sijoitan lähinnä harrastuksena.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

1. Lue ja tutki mahdollisuuksia säästämiseen ja sijoittamiseen, löydä oma tiesi sijoittaa
2. Myy aikasi mahdollisimman kalliisti, verotus suosii yrittämistä
3. Minimoi kulusi, mutta nauti samalla matkasta kohti taloudellista vapautta eli osta arvoa edullisesti
4. Säästä ja sijoita näin saamasi rahat mahdollisimman hyvin useampaan kohteeseen
5. Tee sitä mistä olet aina haaveillut

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit