osinkosijoittaminen blogi

Blogin kirjoittajasta

Olen reilu nelikymppinen mies, perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Olen ollut pienestä pitäen kiinnostunut taloudesta ja säästämisestä. Sijoittamisesta innostuin toden teolla vuonna 2014 luettuani useita sijoitusblogeja. Tosin ensimmäiset osakeostot tein jo vuonna 2001.

Tavoitteenani on kasvattaa vuosi vuodelta osinkotuloja, jotka mahdollistaisivat palkkatyön vähentämisen. Unelmana on jäädä pois työelämästä noin 55-vuotiaana ja elää sijoituksilla.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogin tarkoituksena seurata miten perheenisä onnistuu osinkojen ja varallisuuden kasvattamisessa ja kertoa samalla omista ajatukistani säästämiseen ja sijoittamiseen liittyen.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitussalkku koostuu pääasiassa suomalaisista ja yhdysvaltalaisista osakkeista. Lisäksi löytyy muutama rahasto ja ETF. Suurin osa sijoituksistani on Osuuspankissa ja Nordnetissä. Lisäksi löytyy yksi rahasto Seligsonista sekä LähiTapiolasta.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Olen jonkinlainen arvosijoittaja. Poimin osakkeita vertailemalla p/b, p/e ja osinkoprosentteja ja järjestän näiden mukaan yhtiöt järjestykseen. Lisäksi rinnalla säästän säännöllisesti kuukausittain indeksirahastoihin. Pydin lisäksi noudattamaan osta ja pidä -strategiaa ja välttämään turhia myyntejä.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Jos vähäänkään sijoittaminen kiinnostaa, niin aloita heti, et tule katumaan.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit