Rahamiäs blogi

Blogin kirjoittajasta

Rahamiäs-blogin takana on nelikymppinen mies Tampereelta. Aloitin sijoittamisen vuonna 2013, kun kirjastosta tarttui mukaan Seppo Saarion legendaarinen kirja ”Miten sijoitan pörssiosakkeisiin”. Sen innoittamana aloin laittaa rahaa osakkeisiin. Tulin sijoitusmaailmaan täysin ummikkona, sillä työssäni en ollut missään tekemisissä finanssimaailman kanssa. Blogia olen kirjoittanut vuodesta 2016 lähtien.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Blogissa ei ole mainoksia enkä tee affiliate-yhteistyötä kenenkään kanssa. Riippumattomuuden ansiosta voin kirjoittaa mitä haluan ja annan tarvittaessa kovaakin kritiikkiä alan toimijoille. Eniten arvostelen kuitenkin itseäni pieleen menneiden sijoitusten jälkeen.

Mihin olet sijoittanut

Suurin osa salkusta on tällä hetkellä pohjoismaisissa osakepoiminnoissa. Indeksirahastot muodostavat noin neljäsosan sijoituksista. Tarkoitus on pikkuhiljaa kääntää suhde toisinpäin. Sijoituksiani voi seurata Nordnetin Shareville-palvelussa.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Olen yrittänyt tehdä ylituottoa osakepoiminnalla koko sijoitusurani ajan, mutta tulokset ovat jääneet vaatimattomiksi. Koska en nykyään jaksa seurata markkinoita aktiivisesti, olen siirtymässä kohti passiivista indeksisijoittamista.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

1. Aloita sijoittaminen heti.
2. Et ole viisaampi kuin muut sijoittajat. Jos haluat tuottoa matalalla riskillä, sijoita indeksirahastoihin.
3. Hajauta ostot ajallisesti ja varmista, että pystyt noudattamaan sijoitussuunnitelmaa myös huonoina aikoina.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit