Rannikko.eu sijoitusblogi 2022

Blogin kirjoittajasta

Olen Sisu Rannikko, nuori sijoittaja ja lukiolainen. Aloitin sijoittamisen itse vuonna 2018. Siitä asti olen opiskellut lisää, lukenut tuhansia sivuja sijoituskirjallisuutta, ja hankkinut ymmärrystä tehdäkseni parempia sijoituksia. Vanhempiin sijoittajiin nähden kokemukseni on luonnollisesti vain murto-osa, mutta uskon silti pystyväni kirjoittamaan kiinnostavia kirjoituksia.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Suomessa on yhden sormen sormilla laskettava määrä lukioikäisiä, jotka kirjoittavat sijoittamisesta. Mielestäni on tärkeää tuoda nuorta näkökulmaa ikinuorten joukkoon.

Mihin olet sijoittanut

Sijoitussalkkuni koostumus löytyy verkkosivustoltani, kuitenkin sijoittelen pääsääntöisesti suomalaisiin yhtiöihin.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Ajatuksenani on luoda taloudellista vapautta hankkimalla salkku, jossa on vain yhtiöitä, joiden liiketoiminta on laadukasta. Tämän laadun mittaamiseksi tutkin luonnollisesti yhtiöiden erinäisiä taloudellisia tunnuslukuja, mutta teen myös paljon pohdintatyötä.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Älä lähde soitellen sotaan (hanki asiasta perustiedot ennen aloittamista, näin vältät monta virhettä). Ymmärrä, että taloutesi on kokonaisuus. Sijoittaminen on osa hyvää taloudenhoitoa, joka voi johtaa taloudellisen vapautesi lisääntymiseen, mutta sijoittaaksesi sinun täytyy hoitaa talouttasi niin, että sinulla on sijoitettavaa.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit