TalousTalkkari sijoitusblogi 2020

Blogin kirjoittajasta

Taloustalkkarin takaa löytyy kolmevitosen ohittanut mies Uudeltamaalta. Arkipäiväni koostuvat tekniikan alan päivätöistä – illat harrastan piensijoittamista, blogin kirjoittamista ja mahdollisuuksien mukaan muuta vastapainoista puuhastelua. Sijoittamisen olen aloittanut 2019 loppupuolella. Näihin aikoihin myös blogini alkoi muodostua.

Mikä erottaa sinut muista sijoitusblogeista?

Taloustalkkarin blogin tavoitteena on löytää aitoja elämää helpottavia ja kustannuksia säästäviä ratkaisuja jokapäiväiseen arkeen. Kirjoittajalla on aina pysynyt ’jakoavain kädessä’, joten DIY-henki on vahvasti blogissa läsnä. Saavutetut säästöt kanavoidaan sijoituksiin ja myös näiden mahdollisuuksista pyrin tuottamaan sisältöä parhaani mukaan. Hankkeen päätepisteeksi olen asettanut tavoitteen kasvattaa nettovarallisuuteni miljoonan euron suuruiseksi vuoteen 2032 mennessä.

Mihin olet sijoittanut

Pyrin sijoittamaan mahdollisimman yksinkertaisesti, sillä piensijoittajalla aika on aina kortilla. On siis keskityttävä oleelliseen. Tällä hetkellä tähtäimeni on ollut yksittäisissä pörssiosakkeissa – olen hajauttanut sijoituksiani Yhdysvaltojen ja Pohjoismaiden pörssien välille.

Kerro jotain sijoitusstrategiastasi?

Sijoitusstrategiani pohjautuu jatkuvaan kuukausisäästämiseen. Haluan käyttää aikani yhtiöiden vertailuun ja hyvien sijoituskohteiden löytämiseen sen sijaan, että keskittyisin seuraamaan markkinoiden reaaliaikaista suhdannesykliä. Tämä on ajanut minut yhä useammin tilanteisiin, joissa etsin kasvu- tai käännettä tekeviä yhtiöitä.

Anna vinkki sijoittamisen aloittamiselle

Aloittelevalle sijoittajalle, kuten myös itselleni annan seuraavat vinkit: 1. pysy nöyränä lukuja kohtaan 2. ole utelias ja haasta yleiset mielipiteet 3. pyri tekemään omat päätöksesi ja pysy niissä 4. laadi sijoitusstrategia – se on välttämätön. Et tule pysymään päätöksissäsi ainakaan suurten kurssiliikkeiden aikana, jos sinulla ei ole kirjattuna suunnitelmaa kaiken varalle.

Tutustu blogiin täältä

Katso muut sijoitusblogit